Blog 16: "Vakantie"

21 juli 2024 4 waarderingen 2 reacties

We gaan op vakantie en nemen mee?
Klinkt als een begin van een leuk spelletje maar het is een serieus onderwerp thuis.
Mijn vrouw is voorstander dat de elektrische rolstoel wordt meegenomen maar hier heb ik mijn veto over uitgesproken.
Nu heeft het uitspreken van een veto in de VN (veiligheidsraad) enige betekenis, althans in het tegenwerken van resoluties, heeft dit bij mij thuis dus absoluut geen zeggingskracht.
Als mijn vrouw zegt dat de rolstoel meegaat dan gaat deze mee en naar alle grote waarschijnlijkheid ben ik mijn vrouw daar dankbaar voor op vakantie.
Maar om toch enige vorm van inspraak te ontberen ben ik opzoek gegaan naar mogelijkheden om toch enigszins wat invloed te hebben op de vakantie.
Het vakantieland wat wij gaan verblijden met onze komst staat al jaren vast.
Oostenrijk is en blijft het vakantieland bij uitstek.
Dat ik minder kan door de belemmeringen die de MS mijn lichaam oplegt doet dit niet veranderen.
Graag ga ik mijn grenzen over om toch die berghut te bereiken, om toch een foto te maken bij het kruis op de top.
Dat ik daarna op de blaren moet zitten neem ik voor lief.
Althans dat was in de vorige jaren zo, nu zijn we op een punt gekomen dat ik mij ga aanpassen aan mijn gezin.
Ik heb plechtig beloofd om dit jaar het bergwandelen te laten voor wat het is, geen halsbrekende toeren uit te halen om toch dat kruis of hut te halen.
En ik ben het volledig eens met de argumentatie dat dit een te grote impact heeft.
Als een dag bergwandelen tot gevolg heeft dat ik een week lang vrij weinig meer kan is dit inderdaad een te grote impact op de vakantie van mijn gezin.
Dus mijn belofte gedaan dat ik geen wandelingen ga ondernemen, voor de duidelijkheid wandelingen.
Mountainbiken is buiten beschouwing gebleven en ik vind het mijn plicht naar de Oostenrijkers toe om toch een paar ritten te doen.
Ik bedoel, ze hebben zoveel tijd en energie gestoken in het maken van routes en deze gangbaar te maken dat het beschamend is om dit niet te doen.
Dus de mountainbike gaat mee en hoe ik het voor elkaar heb gekregen weet ik niet, en ik ben bang dat ik toezeggingen heb gedaan waar ik later wat spijt van ga krijgen, ik ga zelfs mountainbiken naar ons vakantie adres.
Om iedereen gerust te stellen ik ga niet vanuit Nederland fietsen dat zou inderdaad wel erg ver zijn, maar zeg nooit nooit, ik neem de trein tot aan München en vertrek vandaaruit.
Mijn mtb tocht zal over diverse bergtopen lopen, ik ga Salzburg doorkruizen en heb een berghut geboekt waar ik zal overnachten.
Er is al contact geweest met diverse eet- en drink gelegenheden, die ik onderweg op mijn pad zal tegenkomen, zodat ik mijn accu van mijn e-mtb daar van de nodige energie kan voorzien (lees stroom).

Dus ik ben wel trots op mezelf, ik neem mijn verantwoordelijkheid om geen wandelklimtochten te ondernemen op vakantie. 👌



Avatar van Sara
24 juli 2024 om 11:48

Fantastisch verhaal en erg leuk geschreven! Ik lees graag meer over je vakantie-avonturen. Heel veel plezier alvast en ehm... succes ook!

7 augustus 2024 om 15:24

Wat een kanjer ben jij, echt top. Je bent net als ik.....nooit opgeven. Hoop dat jij samen met je gezin een topvakantie zult hebben. Heel veel plezier🚲👍💪🌞

Avatar van Pluk.de.dagPluk.de.dag

Heeft zelf MS

Primair progressieve MS (PPMS)

Blogt sinds februari 2024

Blog 19: de tocht gaat verder, etappe 2

22 volgers

19 blogberichten

Volgende blogpost

Terug naar blog