Al 1.000 deelnemers vinden elkaar in de community op MS.nl

  • Gepubliceerd op: 3 september 2024
  • Categorie: Nieuws van MS.nl

MS.nl is pas een half jaar online. In die tijd maakten al 1.000 mensen met MS en andere betrokkenen een account aan. Deze groep schrijft interessante blogs over de ziekte en deelt ervaringen met elkaar in de gespreksgroepen.

Actieve gesprekken

In de community zijn al meer dan 250 gesprekken gestart. De meeste gesprekken gaan over ervaringen met MS. Mensen vragen bijvoorbeeld om tips bij klachten, zoals aangezichtspijn en spasmen. Ook zijn er meerdere gesprekken over de gevolgen van MS in het dagelijkse leven. Zo delen deelnemers hoe ze omgaan met warmte en wat ze voelen bij levend verlies door MS.

Begeleiding van moderatoren

De moderatoren van MS.nl volgen de gespreksgroepen en begeleiden de gesprekken. Ze geven antwoord vanuit hun eigen ervaring en helpen mensen met vragen over de community. Ook starten onze moderatoren regelmatig gesprekken over onderwerpen die op het moment spelen. Bijvoorbeeld bij een interessante webinar of belangrijk nieuws over MS.

Herkenbare blogs

Ook de blogs op MS.nl zijn een manier om herkenning te vinden bij andere mensen met MS, naasten en zorgverleners. Al 35 deelnemers zijn een blog gestart. Zij hebben bij elkaar al meer dan 200 blogberichten geschreven. De blogs gaan over verschillende onderwerpen, zoals stamceltherapie en MS in combinatie met andere aandoeningen.  Maar ook gedichten en verhalen van partners van mensen met MS zijn te lezen in de community op MS.nl.

Maak ook een account aan

MS heeft veel invloed op het dagelijks leven. Ervaringen en tips van anderen zorgen voor herkenbaarheid en kunnen het omgaan met de ziekte verlichten. Hoe meer mensen gebruikmaken van de community op MS.nl, hoe meer ervaringen uit het leven met MS gedeeld worden. Deelnemen aan de community op MS.nl is gratis en eenvoudig. Een account aanmaken kan hier.