Meer informatie over dit onderzoek
Meer informatie over dit onderzoek en contactgegevens van de onderzoekers vind je op de website van het MS Centrum Amsterdam.
Meer hierover op de website van het Amsterdam UMCOcrelizumab maakt een deel van de afweercellen kapot. Deze afweercellen herstellen vanzelf weer. Wanneer de cellen zijn hersteld, is een nieuwe behandeling met ocrelizumab nodig. Er zitten standaard 24 weken tussen elke behandeling. Maar het verschilt per persoon hoelang het duurt voordat de afweercellen herstellen. Daarom onderzoeken wetenschappers in deze studie de mogelijkheid om pas weer te behandelen met ocrelizumab wanneer de afweercellen hersteld zijn. Deze persoonlijk afgestemde behandeling kan ervoor zorgen dat mensen met MS minder vaak naar het ziekenhuis hoeven en minder last krijgen van bijwerkingen.
Let op: het grootste deel van de tekst hieronder is woord voor woord overgenomen van CCMO.nl. De redactie controleert de informatie voor plaatsing bij de onderzoekers en na plaatsing periodiek in het register. > Meer over Onderzoek op MS.nl
Met dit project onderzoeken we een doelmatige, effectieve en veilige toepassing van ocrelizumab. In de studie wordt gekeken of een persoonlijke behandeling met ocrelizumab, waarbij het medicijn pas weer wordt toegediend wanneer de eerste B cellen herstellen, even effectief is als de standaard dosering iedere 24 weken. Een persoonlijke behandeling met ocrelizumab geeft de patiënt een behandeling op basis van de individuele biologische behoefte waarbij de verwachting is dat de meeste patiënten minder vaak naar het ziekenhuis hoeven te komen en de kwaliteit van leven zal toenemen. Eventueel kunnen (potentieel ernstige) bijwerkingen hierbij afnemen
De voorwaarden om mee te doen aan dit onderzoek zijn onder andere:
Amsterdam UMC, locatie VUmc
Wil je meedoen aan dit onderzoek? Bespreek dit dan met je zorgverlener. Deze kan je advies geven. En jullie kunnen samen bespreken of je voldoet aan de voorwaarden van het onderzoek.
Meer informatie over dit onderzoek en contactgegevens van de onderzoekers vind je op de website van het MS Centrum Amsterdam.
Meer hierover op de website van het Amsterdam UMCLaatst bijgewerkt door redactie op: 18 oktober 2024