Nationale MS Dag: de toekomst van MS in beeld

  • Gepubliceerd op: 8 oktober 2024
  • Categorie: Nieuws van partners

Op zondagochtend 3 november 2024 is de jaarlijkse Nationale MS Dag van het Nationaal MS Fonds. Dit jaar is het in een vernieuwde vorm: een online talkshow vanuit Woerden voor mensen met MS, hun naasten en zorgprofessionals. Het overkoepelende thema is: Laatste ontwikkelingen over MS.

De talkshow over de nieuwste inzichten rondom MS wordt gepresenteerd door Gerrit Heijkoop. Onderwerpen zijn onder andere: vermoeidheid bij MS, het MRI-onderzoek MSpine en de nieuwste behandelmethoden op het gebied van MS.

Vermoeidheid: vaak gezien bij MS

Vermoeidheid is een onzichtbaar, maar impactvol symptoom van MS. Voorheen was de boodschap dat vermoeidheid bij MS er nou eenmaal bij hoort. Laatste inzichten vanuit onderzoek laten echter zien dat vermoeidheid wél te behandelen is. Vanuit twee verschillende invalshoeken wordt ingegaan op MS en vermoeidheid en wat eraan kan worden gedaan. GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut Marieke de Gier, fysiotherapeut Jeroen Stijl en ergotherapeut Afra van Impelen gaan hierover in gesprek.

Laatste ontwikkelingen op het gebied van MS

Neurologen Eva Strijbis en Joost Smolders bespreken twee nieuwe ontwikkelingen als het gaat om MS. Beide onderwerpen worden uitgelegd met een video. Smolders en Strijbis bespreken welke nieuwe inzichten er zijn vanuit onderzoek en wat dit betekent voor mensen met MS. Hierbij gaat het niet alleen over oorzaken van MS, maar ook over dingen die een rol spelen als je eenmaal MS hebt.

Nationale MS Dag bijwonen

De Nationale MS Dag is zondagochtend 3 november van 10:00 tot 12:15 uur. Mensen met MS, hun naasten en zorgprofessionals kunnen zich inschrijven om deze online interactieve talkshow bij te wonen via de website van het Nationaal MS Fonds.

MpowerS connect voor jonge mensen met MS

Op zondag 3 november organiseert het Nationaal MS Fonds ook MpowerS connect. Dit is een kleinschalig evenement voor jonge mensen met MS (t/m 35 jaar) en hun naasten. MpowerS connect staat in het teken van inclusie en het doorbreken van taboes. Meer informatie hierover vind je op de website van het Nationaal MS Fonds.